O M G E V I N G

Het Apeldoorn-Dierens Kanaal
Op het scheidingsvlak van Veluwemassief en IJsselvallei loopt als een langgerekt lint door zes Oost-Veluwse gemeenten het Apeldoorns Kanaal; van de IJssel bij Hattem via het stadshart van Apeldoorn naar de IJssel bij Dieren. Langs de oever van het kanaal loopt het oorspronkelijke jaagpad wat heden ten dage als fietspad dient. Er zijn regelmatig flauwe bochten zodat een fietstocht niet snel saai wordt. Langs het kanaal komt u regelmatig mooie oude huizen, boerderijtjes en restanten van oude industrie tegen. De natuur rond het kanaal is, mede door de vele grote bomen langs de oevers, ieder jaargetijde erg fraai.


Fietsenknooppunt

Theehuus Kanaalzicht ligt direct aan een fietsroute dat deel uitmaakt van het z.g.n. fietsknooppuntnetwerk. Bezoek de website www.fietsknooppunten.eu om u zo compleet mogelijk te laten informeren over alles wat met fietsen en het fietsknooppunten netwerk te maken heeft. U vindt er o.a. een overzicht van alle beschikbare fietskaarten per provincie en uitgebreide informatie over de populairste fietsgebieden. Ook kunt u diverse gratis fietsroutes vanaf de website uitprinten of  uw eigen fietsroute samenstellen via de online fietsknooppunten fietsrouteplanner.
www.fietsknooppunten.eu


De middelste Molen
De Middelste Molen is de enige papierfabriek in Nederland die in oude staat bewaard gebleven is. Aan de Loenense Molenbeek (gelegen aan het Apeldoorn-Dierens kanaal ter hoogte van het plaatsje Loenen) wordt al sinds 1622 papier geproduceerd op waterkracht en stoom. Maak kennis met het productieproces van oeroud Hollands papier. Tussen de ratelende en bonkende machines waant u zich in de 19e eeuw. In de bijbehorende winkel verkoopt men de meest bijzondere papiersoorten.
www.demiddelstemolen.nl


De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij
Bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) maakt u een treinreis in het verleden. De VSM rijdt op het traject Apeldoorn - Dieren en doet de dorpen Beekbergen, Loenen en Eerbeek aan. Ook stopt de stoomtrein op Halte Immenbergweg, speciaal voor de campinggasten van de vele bungalowparken in het Veluwse bos. De VSM rijdt met een groot aantal historische stoomlocomotieven, diesellocomotieven en rijtuigen door het schitterende landschap van de Veluwe en de IJsselvallei, met een afwisselend bos en weidelandschap om u een dagje spoorvervoer uit het verleden te laten beleven. Kijk op de website van de VSM naar de actuele dienstregeling en opstappunten.
www.stoomtrein.org

 
Handige links

VVV Eerbeek-Brummen

Gastvrij Brummen

Camping De kleine Ponge

Tour de Boer

De Veluwe.nl

Mini Camping Molenallee